Responsive image

Fabrika modne obuce "Ukus" iz Kovačice osnovana je 1946. godine kao zanatska zadruga za proizvodnju muške kožne obuce. Rucni nacin izrade obuce na tradicionalan nacin fabrika je u znatnoj meri zadržala do današnjih dana, cime se postiže visok nivo kvaliteta naših proizvoda. Fabrika se specijalizovala za proizvodnju elegantne muške obuce na kožnom donu. U izradi takve obuce koristi se poseban tehnološki postupak prošivanja dona, koji je jedinstven u industriji obuce na ovim prostorima.

Obuca proizvedena u našoj fabrici je prepoznatljivog dizajna i kvaliteta iza kojih stoji izvanredan tim modnih dizajnera i kreatora. Poznate su marke naše obuce "Ukus", "P&J", "MODA UOMO" i "Zdenka".

Za izvanredne kreacije obuce fabrika je dobila niz priznanja, od kojih su najznacajnije l3 srebrnih i zlatnih “Košuta” na Beogradskom Sajmu, kao i priznanje PK Srbije – medalje i povelje “Zlatni krug 1300” kojom je 1998.godine proglašena za najbolje srednje preduzece u Srbiji.

Godinama je FMO "Ukus" obuvao oficire Vojske Jugoslavije i izvozio obucu u bivši SSSR. Trenutno 70% proizvodnje fabrika izvozi u Rusku Federaciju, Makedoniju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku.